Kameror

På marknaden finns det oändligt många övervakningskameror i olika utföranden från många olika tillverkare. Svårigheten är att utvärdera vilka som håller måttet respektive inte.

Vårt jobb är att utse kvalitativa och driftsäkra kameror från seriösa tillverkare. Genom kontinuerliga tester, utvärderingar och mätningar är vår målsättning att alltid erbjuda ett noggrant urval av de bästa kamerorna på marknaden.

Olika kameror

Det finns både analoga videokameror och digitala IP-kameror, IP-kameror benämns även som nätverkskameror. Den stora skillnaden ligger i hur bilden transporteras och här finner man både för och nackdelar.

Videokamera

Till en videokamera används en koaxialkabel (RG59). Med denna finns det en upplösningsbegränsning och en mindre flexibilitet att bygga ett kabelnät. Fördelarna ligger i att man kan presentera en ”riktig” realtidsbild till en monitor och att man kan dra längre kabelsträckor.

Till en IP-kamera används oftast en nätverkskabel (Cat-5 alt.6) vid kortare kabelsträckor och vid längre kan fiberoptisk kabel användas. Här finns ingen egentlig upplösningsbegränsning, varför riktigt högupplösande kameror kan användas.

Notera att en hög upplösning är långt ifrån samma sak som en bra bildkvalitet. Skalbarheten och möjligheten att bygga upp TCP/IP nätverk gör att installationen effektiviseras avsevärt med ett IP-baserat kamerasystem, speciellt i stora system. I vissa fall kan befintliga redan existerande nätverk i byggnader användas, men då krävs det först en ordentlig förstudie av oss tillsammans med Er IT-avdelning.

Oavsett kamerateknik så finns det ett stort urval av fasta och rörliga kameror med olika upplösningar. Systemkameror, kupolkameror samt små kretskortskameror för dolt montage finns att tillgå för både in och utvändigt montage.

Då en kamera oftast ingår i ett stort system är det väldigt viktigt att välja rätt kamera samt applicera den optimalt och det är här Övervaka.nu med all sin erfarenhet bistår Er i vår systemdesign.

Ring oss på 046 - 18 99 99 ..eller skicka e-post så kontaktar vi er!